Ik had plannen. Grote plannen. Ik zou mijn MBO afmaken, door naar HBO en misschien wel universiteit. Daarna zou ik een wereldreis maken om bij terugkomst een eigen bedrijf te starten. En toen raakte ik zwanger op 17 jarige leeftijd. Op mijn eigen familie na schreeuwde iedereen dat ik "het" weg moest laten halen. Want "het" zou mijn toekomst verpesten. Zelfs mijn opleiding had mij aangeboden om het laatste jaar niet af te maken en genoegen te nemen met niveau 3. Zij geloofde niet in mij.


Jij werd geboren in de zomervakantie 2012. Amper 5 weken na de bevalling moest ik 4 dagen per week naar stage en 1 dag naar school. Verlof? Wat is dat? Nee, verlof was bij mijn opleiding niet aan de orde.


Het was bikkel zwaar, maar dat diploma heb ik gehaald. En op mijn diploma uitreiking werd in de grote zaal openlijk excuses aangeboden vanuit alle leerkrachten. Wat voelde dat goed. Ik had maar mooi bewezen dat ik het wél kon.


Aan een HBO opleiding ben ik nog begonnen, maar tijdens deze opleiding kreeg ik eindelijk een huisje aangeboden. Werken, school, een huishouden en alleen zorgen voor een kind was helaas een combinatie die ik niet wilde proberen. Niet omdat ik dacht dat ik het niet kon, maar omdat ik mij nu wilde focussen op Lindsey. Een opleiding kon altijd nog, maar zij blijft niet voor altijd klein.


Die wereldreis is er uiteraard niet van gekomen. Verder dan Turkije ben ik nog nooit geweest. Maar dat is niet erg, want er kwamen andere prachtige dingen op mijn pad. Ik vond liefde, kreeg een leuke baan bij de Bijenkorf en Lindsey kreeg een zusje(Roxane).


Ik was van plan om na mijn verlof weer te gaan werken. Maar oh, wat gooide Roxane roet in het eten toen ze die-hard de fles weigerde. Mijn verlof werd verlengd, helaas mijn contract niet. En zo was ik ineens een kind rijker, maar een baan armer. Op zich redden wij het met één salaris (lucky me), maar stilzitten is niks voor mij. Ik moest iets doen...

En zo is op 13 januari 2018 zusjesdebruin geboren.

 

Nu, één jaar later, heb ik besloten om niet alleen hobbymatig te verkopen maar als een echte zaak. Dit idee is in december geboren en mijn streven was om op 13 januari 2019 de shop groots te openen. Een volledig inkomen haal ik hier absoluut niet uit. Mijn prijzen zijn laag, waardoor de winst uiteraard ook laag is en zal blijven. Maar ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en dat voelt goed!


Als je mij 10 jaar geleden had gevraagd wat ik nu had gedaan, was mijn antwoord heel anders geweest. Maar oh, wat ben ik blij dat alles zo is gelopen. Het had zo moeten zijn. Alles gebeurd voor een reden!