Slapen als een baby

Gepubliceerd op 25 april 2018 om 21:48

Deed ze dat maar...

Daar zit ik dan. Wat een vreselijk gevoel dit. De afgelopen maanden heb ik dit zoveel mogelijk uitgesteld, maar nu moet ik er toch écht aan beginnen.

Ik lig op bed en in de kamer naast mij is mijn jongste meisje (7 maanden) as we speak aan het huilen. Jep, ik laat haar (gecontroleerd) huilend in slaap vallen. Wat een hel.

Tot nu toe gaf ik altijd borstvoeding op haar kamer, dan viel ze tijdens die voeding in slaap en legde ik haar slapend in haar bed. En als ze dan in de avond/nacht voor haar voeding kwam, mocht ze lekker bij ons in bed blijven. Ik vind het heerlijk! 

Helaas werd ze steeds lastiger met in slaap vallen tijdens de voeding, waardoor ik op het briljante idee kwam om bij haar in bed te liggen, haar daar te voeden en dan zodra ze sliep stiekem het bed te verlaten. Je raadt het al, sindsdien wil ze niet anders meer. 

Ze is nu 7 maanden. Het is tijd. Ze moet leren om zelf in slaap te vallen, voor haar eigen bestwil. Inmiddels is ze al 15 minuten aan het huilen, ben ik al drie keer naar haar toe geweest om haar recht te leggen en heb ik het halve Internet afgespeurd om te kijken of dit wel de juiste beslissing is. 

Als andere moeders het erover hebben lijkt het zo makkelijk. "Ja ze huilt 5 minuutjes maar daarna valt ze vredig in slaap". Hoe dan!? Ik kan Roxane al geen 1 minuut laten huilen overdag, laat staan elke avond 5 minuten. Plus, ze kan tijgeren en rollen als de beste dus er is niks vredigs aan, zodra ik de kamer uitloop rolt ze op haar buik en tijgert ze haar hele bedje door. 

Moet ik dan blijven toekijken hoe ze haar arm half door de spijlen van het bed heen heeft. Zit ze nou klem, of lijkt dat maar zo? Heeft ze pijn? Zou ze daarom nog huilen? Misschien moet ze wel een boertje laten of heeft ze pijn in haar buikje...

Ja, ik weet het zeker. Dat laten huilen is niks voor mij. Morgenavond is mijn vriend er gelukkig weer, dan ga ik wel een stukje wandelen om 7 uur. ;)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.