Verslaafd aan borstvoeding

Gepubliceerd op 31 mei 2018 om 17:40

"Oh maar dat heeft ze helemaal niet meer nodig, je kunt vanaf nu gewoon één voeding in de ochtend, middag en avond geven. Daarnaast..." de vrouw van het consultatiebureau praat nog even door over hoe haar dagelijks eet en drink schema eruit komt te zien maar ik let niet meer op, ik ben namelijk in gedachte verzonken. 

Momenteel krijgt mijn kleine meisje nog borstvoeding op verzoek, zo'n 8 keer op een dag. We noemen haar dan ook kleine "tit-baby" en mijn Instagram account is gevuld met verschillende borstvoeding quotes. Ik ben gek op borstvoeding geven en Roxane is nog gekker op borstvoeding krijgen. 

Maar nu moeten we dus 5 voedingen per dag laten vallen in één keer. Ik raak lichtelijk in paniek. Borstvoeding is voor mij dé uitkomst in alles en waar ik ook ben "floep" ik zonder enige schaamte mijn borst eruit om Roxane aan te leggen. 

Laatst vroeg ik voor de verandering in een winkeltje of het oké was als ik daar even ging voeden. Normaal gesproken doe ik het gewoon, maar dit was zo'n klein winkeltje. De eigenaresse van de winkel reageerde dol enthousiast. Ze vond het geweldig dat ik borstvoeding geef en vertelde dat zij het zelf heeft gedaan totdat haar dochter drie jaar was. 

Dit is eigenlijk de enige(!!!) keer geweest dat iemand enthousiast was. Zelfs onze huisarts deed de aanname "U geeft geen borstvoeding meer toch?" toen we daar twee maanden geleden waren. Euh, waarom niet meer? Ze is pas 7 maanden. Waarom gaan mensen er bij voorbaat al vanuit dat je dan al(!) gestopt bent? 

Maar, eerlijk is eerlijk. Lindsey heb ik slechts 3 maanden borstvoeding gegeven. En toen een vriendin van mij anderhalf jaar borstvoeding gaf vond ik dat lang en (ja, echt!) raar. Shame on me! En soms, heel soms... Als ik Roxane zie kruipen of stapjes zetten langs de tafel... Dan denk ik "Nope. Je wordt te groot", totdat ze aan mijn borst ligt. Oh dan is ze zo klein. 

Maar waar waren we? Ohja, afbouwen... Is het raar dat ik daar zo tegen op zie? Ben ik "verslaafd" aan borstvoeding geven? Ik bereid mijzelf zo goed mogelijk voor op het "afkicken". Daarom heb ik een eet-/drinkschema gemaakt. Kijken jullie mee? 

07.00 Borstvoeding
09.30 Yoghurt met jus d'orange &lijnzaad/walnoten
11.00 Fruit + water/thee
13.00 Broodje + borstvoeding
15.00 Rijstwafel + water/thee
17.00 Groente/vlees
18.00 Borstvoeding
19.00 Pap + Slapen

De vrouw van het consultatiebureau gaf ook aan dat ik haar in de nacht niet meer hoef te voeden, maar haar alleen wat warm water hoef te geven als ze wakker wordt (wat ze elke nacht nog 2 x doet). Dit gaan we nu dus doen, in de hoop dat ze dan door gaat slapen. Maar nu leek het mij een goed idee om dan haar borstvoeding van de avond iets eerder te geven, om vervolgens vlak voor het slapen pap te kunnen geven zodat ze echt vol genoeg zit voor de nacht... Wat vinden jullie?

Tips en adviezen zijn van harte welkom! 💕


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.