Gebruiksaanwijzing van een kind #1

Gepubliceerd op 23 oktober 2018 om 17:47

​Geloof mij, ik ben geen perfecte moeder. Ik durf dit ook bijna niet te plaatsen omdat ik de grootste hekel heb aan mensen die zich bemoeien met iemand anders zijn opvoeding. But hey, ik doe het toch. Please have mercy!

LIEVE MAMA. Zit jij momenteel midden in de "Ik ben twee dus ik zeg nee"-fase? HOLD YOUR BREATH. Want ik heb dé oplossing voor kinderen die op elke vraag nee zeggen & de oplossing is zó EASY! 

Je kent het wel, je moeten even met jouw kleintje naar de supermarkt. Maar zodra je dit aan hem/haar oppert klinkt er een keiharde "NEE!" en je weet gelijk, dit wordt een drama. Woedenuitbarstingen. Gooien met blokken. Dweilen over de vloer. Een gevecht om zijn/haar jasje aan te doen en hem/haar vervolgens in autostoel of kinderwagen te drukken met veel geweld aangezien kinderen zich dan altijd stijf houden. 

Kinderen zijn nou eenmaal dwars en willen zelf bepalen. Ze hebben een eigen wil en denken dat ze zelf heel goed keuzes kunnen maken. Voorkom drama en laat kinderen denken dat zij zelf de keuze hebben gemaakt... 

Op het moment dat jij als moeder zegt (of erger nog vraagt) dat jullie naar de supermarkt gaan, heeft jouw kind een reden om de strijd aan te gaan. Voorkom dit en vraag in plaats daarvan: "Wil je met de fiets of met de auto naar de supermarkt?". Het klinkt zo makkelijk, maar dat is het ook. 

Zeg nooit tegen jouw kind "we gaan een broodje eten", maar vraag "wil je jam of kaas op jouw broodje?". Zeg nooit dat je jouw kindje gaat aankleden, maar kies twee outfits uit en vraag welke hij/zij liever aan wilt.

Sinds ik deze techniek op Lindsey toe pas hebben wij zelden meer strijd dus deze techniek ga ik ook zeker bij Roxane gebruiken. 

Trouwens, kids zijn een kopie van hun ouders. Blijft jouw kindje zijn/haar hoofd schudden bij elke vraag? Tel eens hoe vaak jij zelf nee zegt. Is dit vaak? Probeer dan om iets minder vaak "nee" te zeggen. En tuurlijk, kids moeten omgaan met regels. Maar maak het ze makkelijker door ze geen verleiding te geven. Spullen waar hij/zij niet aan mag komen? Wegleggen! Maak duidelijke regels omtrent eten & tv kijken. 

Wilt jouw kleintje naar buiten terwijl het keihard regent? Geef gewoon eens toe. Laat ze zelf ontdekken dat spelen in de regen niet fijn is, maar wie weet... blijkt dansen in de regen wel jouw favoriete ding! You'll never know, untill you'll try. 🌸


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.