DIY: haar verven met crêpepapier

Gepubliceerd op 26 juli 2018 om 20:52

​Voor minder dan één euro & in minder dan één uur roze haren (en een gelukkig kind).

Benodigdheden:
• Crêpepapier
• Aluminiumfolie
• Bakje
• Lepel
• Elastiekje
• Handschoenen, tenzij je net als ik roze handen wilt aan het einde van de rit! 


Stap 1 - voorbereiding
Zorg dat je alle spullen op één plek klaar hebt liggen. Haal de crêpepapier uit de verpakking en scheur hier reepjes vanaf. Trek de handschoenen op dit punt alvast aan, want het wordt vanaf nu een grote kliederboel.

 

Stap 2 - mengen
Vul het bakje voor 2/3 met warm water en voeg hier de propjes crêpepapier aan toe. Als je roert zul je zien dat het water de inkt tot zich neemt. Blijf roeren totdat de kleur van het water donker genoeg is. Haal de crêpepapier er vervolgens uit. Zorg hierbij dat je de propjes even uitknijpt boven het bakje, dan gaat er geen water verloren. Wacht tot het water afgekoeld is en begin dan aan stap 3. 

 

Stap 3 - aanbrengen
Doe een elastiekje in het haar om aan te geven tot waar je het haar wilt verven. Dip vervolgens het haar in het bakje tot aan het elastiekje. Houdt dit enkele minuten vast. Wikkel vervolgens het haar in aluminiumfolie en laat de verf 30 minuten intrekken.

 

Stap 4 - uitspoelen
Spoel het haar uit en was het zoals gewoonlijk. Als je net als ik niet kunt wachten op het resultaat, kun je na afloop het haar droog föhnen.

 

Resultaat:
De haren van mijn dochter zijn aan de onderkant mooi lichtroze gekleurd. Het is veel lichter als de kleur van het crepêpapier, maar ik heb het ook minder lang (15 min) in laten trekken. 

Gaan jullie het ook proberen? Ik hoor graag hoe het uitpakt! 💕


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

suus
4 jaar geleden

kan dit met alle kleuren crepepapier, en bij alle soorten haar?

Ciara
4 jaar geleden

Krijg je de kleur nog uit je haar?