Telefonische verkoop | BUSINESS MOM'S BLOG

Gepubliceerd op 25 februari 2019 om 21:21

Mijn telefoon gaat, alweer. Het is een onbekend nummer dus ik weet al genoeg. Sinds het moment dat ik mijn onderneming ben gestart wordt ik minstens vijf keer per dag gebeld. Helaas niet door klanten, nee ik wordt plat gebeld door bedrijven die mij iets willen verkopen. Ondanks dat ik ingeschreven sta in het "bel me niet" register én heb aangegeven bij de Kamer van Koophandel, blijven ze mij bellen. Toen ik een jaar of 18 was werkte ik zelf bij een energiebedrijf voor B2B, dus alle verhalen ken ik uit mijn hoofd.

Ik neem op... en jahoor! Mijn energie kan tot 30% goedkoper. Ik heb niet eens de tijd om te vertellen dat ik geen interesse heb, de vrouw aan de telefoon doet in de eerste 30 seconden haar hele verhaal en geeft geen mogelijkheid om er tussen te komen. Dit gaat al weken op deze manier en helaas ben ik "te lief" om iemand te onderbreken. Zij doet ook maar haar werk.

Als ik eindelijk de kans krijg om er tussen te komen reageer ik niet op haar verhaal. Ik vraag haar of er onlangs een baby in haar buurt is geboren. Ze zegt twijfelachtig "ja". Wow, die zag ik niet aankomen, maar het blijft stil dus ik pak mijn kans en begin mijn pitch; "Oh wat leuk! Gefeliciteerd. De reden dat ik dat vraag is omdat ik gepersonaliseerde kinderartikelen verkoop. Deze worden vaak als kraamcadeau gegeven. Ik heb verschillende producten en voor ieder budget een geschikt cadeau! Als ik jou was zal ik straks even op www.zusjesdebruin.nl kijken. Ik weet zeker dat er wat leuks tussen zit!"

Ze is even stil. Ik denk dat ze niet zo goed weet wat haar overkomt. Ik neem het voortouw en leg haar uit dat ik plat wordt gebeld en geen interesse heb, maar dat ik het idee had om het gesprek om te draaien en haar iets van mij te verkopen.

Die middag kijk ik via Google Analytics naar de bezochte pagina's en wat denk je? Er was via de zoekbalk gezocht op "kraamcadeau". Iets waar verder eigenlijk nooit op gezocht wordt aangezien ik vanuit Facebook en Instagram altijd gelijk doorlink naar de desbetreffende producten.

Of ze iets heeft gekocht, geen idee. Maar dit gesprek zal haar zeker altijd bij blijven. En mij ook.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.