De 10 leukste dagjes weg in de kerstvakantie

Gepubliceerd op 27 december 2019 om 20:05

De kerstvakantie is inmiddels al een paar week begonnen en met de feestdagen achter ons en de nieuwsjaarswisseling in het vooruitzicht zitten we de meeste dagen volgepland. Toch zijn er deze kerstvakantie een aantal dagjes weg die juist deze periode een bezoekje waard zijn.

1. Tuincentrum de Boet
In dit fantastische tuincentrum wordt je betoverd door de prachtige kerstsferen. Daarnaast organiseren ze een speurtocht voor de kinderen én zijn er dieren.

 

2. Sprookjeswonderland Enkhuizen
Tijdens de winteropenstelling wordt het hele park omgetoverd in warme winterse sferen met vele orginele decoraties. Zing uit volle borst mee met de bewonders van 'Berenwinterland'. In de Kamer der Voorspellingen vertelt Futuria wat de toekomst in petto heeft en iedere dag kun je oog in oog staan met één van de levende sprookjesfiguren.

 

3. De Efteling Kaatsheuvel
Kom tijdens de winter naar de Efteling, waar talloze twinkelende lichtjes je gids zijn door de Wereld vol Wonderen. Laat je leiden langs besneeuwde dennebomen naar je favoriete sprookjes, betoverende attracties en sfeervolle pleinen met winters entertainment en warme lekkernijen.

 

4. Uitwaaien op het strand
Natuurlijk is een dagje naar een attractiepark super leuk met het hele gezin. Maar een middag uitwaaien op het strand is ook heel fijn! Sta even stil bij alles wat er het afgelopen jaar gebeurd is en maak samen plannen voor 2020. Achteraf een lekkere warme kop chocolademelk bij een strandtentje en jullie komen helemaal zen terug!

 

5. Theater voorstelling
Juist tijdens de kerstvakantie draaien er extra veel theater voorstellingen. Bij een dag naar het theater kijken de kinderen hun ogen uit! Kijk bij een schouwburg bij jou in de buurt welke actuele shows daar draaien. Let goed op de leeftijden, theater voorstellingen worden vaak gegeven vanaf 2 jaar.

 

6. Schaatsen
Is jouw kindje ouder dan 3 jaar? Dan kunnen jullie dit jaar voor het eerst proberen om samen te gaan schaatsen! Verwacht er bij deze leeftijd nog niet zo veel van, hoe ouder ze zijn, hoe beter ze het kunnen. Maar leuk is het in ieder geval zeker!

 

7. Wintercircus Utrecht
Voor de zevende editie van Wintercircus Utrecht komen unieke acts naar Nederland. Motoren vliegen over de piste, de sterkste man ter wereld vangt een kanonskogel en acrobaten tarten de zwaartekracht. Het Wintercircus Utrecht is te zien in hal 12 van de jaarbeurs. De voorstelling is spectaculairder dan ooit en het familie-uitje bij uitstek tijden de kerstvakantie.

 

8. Ouwehands Dierenpark
Bewonder het totaal vernieuwde lichtspektakel China Light Festival in Ouwehands Dierenpark. Metershoge lichtkunstwerken toveren het dierenpark om tot een magisch lichtfestival voor jong en oud. Ontdek de magie van het Oosten en ga mee op reis langs de handgemaakte lichtobjecten van Chinese kunstenaars. Geniet daarnaast van Chinees live-entertainment en een nieuwe wintershow!

 

9. Madurodam
Deze kerstvakantie is het hele park sfeervol verlicht met duizenden lichtjes. Zo zag je Madurodam nog nooit. Met meer dan 65.000 schitterende lichtjes, heerlijke lekkernijen én winterse tafereeltjes is de sfeer elke dag winters en gezellig. Een aanrader!

 

10. Frozen 2
Hebben jullie eerder nog geen tijd gehad om deze film in de bioscoop te bekijken? Dan is deze kerstvakantie daar het uitgelezen moment voor! In de meeste bioscopen draait Frozen 2 iedere dag. Met een grote bak popcorn genieten jullie samen van deze prachtige film!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.