Ik heb de haren van mijn dochters nog nooit gewassen!

Gepubliceerd op 28 januari 2020 om 20:15

SCHOK, maar toch écht de waarheid. Waarom? Dat leg ik snel uit...

Oké dit gaat voor een aantal mensen toch wel als "raar" of "vies" bestempeld worden. Dat begrijp ik echt volkomen, het klinkt inderdaad vies.

 

Toch is het zo, ik heb de haren van Lin en Rox nog nooit gewassen. Oké die van Lin heel misschien toen ze nog klein was met Zwitsal. Maar that's it. Ohja en manlief die kent mijn gewoonte niet en heeft nogal de nare tik om hun haren af en toe te wassen als ze in bad zitten. Maar volgens mij heeft ie na mijn laatste uitbrander geleerd dat hij dit niet meer mag doen.


Waarom niet? Simpelweg omdat haren niet gewassen hoeven te worden. Wij "volwassenen" wassen onze haren met shampoo. Deze shampoo droogt de hoofdhuid uit waardoor er extra vetten(talg) aangemaakt worden. Dit is dan ook gelijk de reden waarom ons haar vet wordt.


Als ik aan mensen vertel dat ik de haren van Lin en Rox nooit was, krijg ik altijd heel veel scheve gezichten en als de meiden in de buurt zijn zie ik ze gelijk naar hun koppies staren. Maar mijn meiden hebben absoluut geen vet haar. Eerder pluizig, droog en dun haar.


Uiteraard gaan ze wel gewoon regelmatig in bad of onder de douche (dit btw ook niet dagelijks, dat hebben ze gewoon echt niet nodig en het droogt de huid uit). Anyway, als ze in bad zitten maken wij met een emmertje de haren wel even nat en onder de douche spoelen we het gewoon uit. Alleen geen shampoo.


Hééééél soms doe ik in de punten van hun haren conditioner, zodat het makkelijker uit te kammen is. Maar dat is echt een halfjaarlijks ritueel. Oh en wij gebruiken wel iedere dag een anti-klit spray voor hun haren. Ik doe deze alleen in de puntjes, maar manlief spuit dit rijkelijk door hun hele haren heen. Geen zorgen, dit moet ik hem nog afleren. Hij is kaal, dus heeft nog veel te leren. ;)

 

P.S. Ik ben zelf ook al enige tijd aan het testen of ik kan stoppen met het wassen van mijn haren. Helaas lijkt mijn talgproductie al helemaal in de war te zijn en is het dus een lastige klus. Ik wil wél shampoo gebruiken, maar zonder toevoegingen. Heeft iemand hier advies in?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marjan
3 jaar geleden

Wat grappig om te lezen dat ik niet alleen ben, mijn dochtertje van bijna vier vind het een drama en ik heb geen zinin die strijd 🤭 dus ik was het ook al een paar jaar niet meer, heel af en toe doet mijn man het en anders spoelen we het idd wekelijks schoon onder de douche. En mij valt het op dat ze erg gezond en nooit vet haar heeft, ook ruikt het nooit naar, het is idd waar wat je zegt over shampoo. Ik blijf gewoon lekker doorgaan met het niet wassen met shampoo! Maar bij mezelf word dat ook een dingetje denk ik, dus geen tip voor jou ☺️

Renske
3 jaar geleden

Ik heb krullen en ben helemaal CG. Dus wel wassen maar geen alcohol, wax, minerale olie, siliconen of sulfaten. Verdiep je hier eens in!

Yvon
3 jaar geleden

Shampoo bars van by chrisje meuk vrij dierproef vrij vegan en zonder verpakkingsmateriaal top producten ook hier geen shampoo voor de kids

Patricia
3 jaar geleden

Ik werk als kraamverzorgster,en kom dus regelmatig “andere” was-gewoontes tegen
Zo heb ik ooit in een Frans gezin gewerkt waar alles (lichaam en haar) gewassen werd met een stuk Marseille zeep (zonder toevoegingen)

Lisa
3 jaar geleden

Ik gebruik shampoo bars van Ethique (bij Holland en Barret) Momenteel 30% korting bij 3 producten. Leuk om te proberen!

Carolien
3 jaar geleden

Ik gebruik werfzeep. Te koop bij o.a. June Goodies. Het duurt wel 4-6 weken. Maar heb nu geen vette haren meer. Ik was mijn haar nog maar één keer per week met een schampoobar, de rest van de week goed uitspoelen en naspoelen met koud(er) water.

Judith
3 jaar geleden

Ha Janneke, ik ben een jaar of wat geleden langzaamaan begonnen met het afbouwen van mijn haar wassen. Van huisuit waste ik mijn haar eens in de week (dit vonden mensen al heel weinig), maar mijn moeder en ik hebben krullen en de eerste 4 dagen na het wassen zat het juist niet mooi. Daarnaast vond ik het een hele onderneming om telkens mijn haar te wassen en had ik gelezen dat het slecht is voor je haar. Wat ik heb gemerkt is dat het een tijdje duurt, maar je steeds langer zonder je haar wassen kunt. Ik was het nu eens in de 3/4 maanden en dit is eigenlijk alleen als ik iets heb gedaan (een mudrun) waar ik echt heel vies haar heb gekregen en het voor m’n gevoel ook niet meer lekker ruikt. Wat mijn advies zou zijn, is steeds ietsje langer tussen je haarwas beurten te doen, dan gaat het vanzelf lukken. Enorme tijdsbesparing + super fijn je hoeft bijna nooit shampoo te kopen ;
:) liefs

Kim
3 jaar geleden

ik heb een tijdje geleden over de no poo gelezen. Gaat niet over niet poepen maar over geen shampoo gebruiken en wat je als vervanger kunt gebruiken. Gewoon googlen op no poo. Of de dames van hormeaun kunnen er ook wat over uitleggen.