Waar de meeste moeders hun kinderbijslag aan uitgeven.

Gepubliceerd op 25 maart 2020 om 22:09

Toen ik vorige week in story vroeg waar iedereen zijn/haar kinderbijslag aan uit geeft ontplofte mijn inbox met alle antwoorden. De antwoorden waren zó wisselend en iedereen gaf aan erg benieuwd te zijn naar waar andere moeders dit bedrag aan uitgeven. Daarom besloot ik om een blog te schrijven over de resultaten.

INFORMATIE

Voordat ik de antwoorden met jullie ga delen heb ik eerst wat informatie over kinderbijslag. Aangezien ik een aantal volgers uit België heb, bleek al snel dat het daar heel anders gaat. In België ontvangen ouders maandelijks kinderbijslag. Ik sprak een moeder die iedere maand voor haar twee kinderen €300 ontvangt.

In Nederland krijgen wij per kwartaal kinderbijslag. Dit is in januari, april, juli en oktober. Altijd op de eerste van de maand. De bedragen verschillen per leeftijd en zijn als volgt:

  • 0 t/m 5 jaar € 221,49
  • 6 t/m 11 jaar € 268,95
  • 12 t/m 17 jaar € 316,41

SPAREN

Dit is echt het meest gegeven antwoord; sparen voor de kinderen. Een snelle rekensom (oké ik heb het op mijn telefoon uitgerekend) geeft aan dat je dan, tegen de tijd dat jouw kind 18 is, ongeveer € 18.500 gespaard hebt. Als je over dit bedrag ook nog eens rente ontvangt heb je een primá spaarpot voor een rijbewijs, studie en uitzet. 

GROTE HOOP

Ook deze reactie is veel gekomen, vooral in België. Als je zo’n bedrag maandelijks ontvangt is het misschien toch wat lastiger wegleggen. Net als bijvoorbeeld kindgebondenbudget, wat wij in Nederland maandelijks krijgen. Of zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag etc. Als je het bedrag verspreid krijgt, beland het al snel op de grote hoop. Maar ook genoeg Nederlanders gooien het op de grote hoop, die paar honderd euro extra in de maand is toch fijn!

AAN MIJZELF

Ik kan mij nog zó goed herinneren dat een vriendin van mij vroeger vertelde over iemand die zij kende, die de kinderbijslag aan zichzelf uit gaf. Het heet inderdaad kinderbijslag, maar als jij alle uitgaven voor jouw kinderen maandelijks vanuit jouw salaris doet, wij zijn wij dan om dit gek te vinden? Ik bedoel, mama’s worden vaak vergeten wanneer het om het aanschaffen van nieuwe kleding, schoenen oid gaat. Ook deze reactie kwam een paar keer en is helemaal prima!

UITSTAPJES

Oh deze reactie vond ik zó mooi. Niet vaak gekomen, maar eigenlijk wel een hele goeie. Want uitstapjes met kids zijn duur maar ook heel waardevol! 

KLEDING

Dit was de enige reactie waarvan ik kan onderbouwen dat het ook écht zo is. Ik heb natuurlijk zoals de meeste mensen weten een webshop waarbij ik kinderkleding verkoop. Ik merk gewoon écht dat wanneer de kinderbijslag is gestort, de bestellingen omhoog schieten. Super leuk om te zien en een prima manier om de kinderbijslag uit te geven!

SCHOENEN

Ik geef mijn kinderbijslag áltijd aan kinderschoenen uit. Rox heeft bijna ieder kwartaal een andere schoenmaat en Lin heeft echt niet genoeg aan één paar schoenen. Dus kopen wij ieder kwartaal een nieuw paar schoenen voor de meisjes. Doordat dit bedrag ieder kwartaal komt kopen wij altijd seizoensgebonden. Dus in oktober en januari winterschoenen (boots, laarzen) en in april en juli zomerschoenen (sneakers, sandalen etc.)

RED-RAG

Wat ik voorheen belangrijk vond bij het kopen van nieuwe schoenen voor de kids was de kwaliteit van de schoen. Dagelijks lopen mijn meiden veel kilometers op hun schoenen en hun voeten zijn volop in de groei. Vanuit de voeten word de stand van de rug bepaald en de manier van lopen draagt zoveel bij aan de ontwikkeling hiervan. Goede schoenen zijn een must voor mijn meiden, de rest was bijzaak.

Tegenwoordig kijk ik verder dan dat. Ik vind het nu namelijk óók belangrijk dat de schoenen in een goede omgeving ontwikkeld zijn. Dus niet alleen goed voor mijn meiden, maar ook goed voor mens en dier. Dit is één van de redenen dan ik een grote liefde heb ontwikkeld voor Red-Rag. Zij laten de schoenen produceren in Portugal en Italië. Maar zijn hier regelmatig zelf te vinden zodat ze de kwaliteit van de schoenen én de goede arbeidsomstandigheden kunnen controleren.

Red-Rag staat voor kwaliteit, duurzaamheid en prachtige schoenen. Perfect voor mijn meiden!

POSTSCRIPT

P.S: De schoenen die Lindsey draagt hebben een verhoogde zool waardoor ze 3 cm groter (en drie jaar ouder) lijkt! Wij zijn het afgelopen jaar iedere maand bezig geweest met haar opmeten, want we zouden pas weer naar de Efteling gaan als zij 120 cm lang was (ivm de attracties). Hadden wij dit maar 3 cm eerder geweten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.