3,5 kilo afvallen in drie dagen tijd

Gepubliceerd op 13 mei 2020 om 22:09

Oké waar zal ik beginnen. Ik ben altijd een slechte eter geweest. Ik lust letterlijk niks. Mijn dagelijkse voeding bestaat uit brood (het liefste bolletjes/pistoletjes) met hageslag. Vroeger (voordat ik kinderen kreeg) kon ik álles eten, zonder ook maar een grammetje aan te komen. Na de bevalling van mijn oudste dochter (Lin) was ik binnen no-time weer super slank.

 

Totdat Lin anderhalf jaar was en ik ging samenwonen met mijn vriend. Mijn lichaam sloeg ineens om. Ik werd dik. Nouja, dik. Gewoon wat voller. Van mijn altijd 55 kilo, woog ik ineens 60 en toen 65... Als ik terug denk aan de tijd waarin ik mijzelf voor het eerst "dik" begon te vinden, wens ik dat ik terug kon.

 

Toen Lin 4 jaar oud was gingen mijn vriend en ik voor een tweede kindje. Helaas werd dit een miskraam. Vanaf dat moment begon mijn groeien. Ik werd steeds zwaarder en zwaarder totdat de weegschaal de 75 aan tikte. Ondertussen waren wij weer bezig met het krijgen van een kindje, dus met mijn gewicht was ik totaal niet bezig.

 

Inmiddels is ook mijn tweede dochter (Rox) geboren (en al 2,5 jaar oud), maar weeg ik nog steeds niet wat ik wil wegen. Ik heb meerdere tervergeefse afvalpogingen gedaan. Van keto dieet tot aan sporten. Ik kan niks volhouden.

 

Toen ik de 3daagse sapkuur van Dr. Detox voorbij zag komen wist ik dat ik dit niet lekker zou vinden, maar dat dit wél alle suikers uit mijn lichaam zou bannen. Benieuwd naar hoe mijn driedaagse sapkuur verliep? Ik beschrijf hieronder wat ik elke dag doormaakte, maar heb hier ook een video van gemaakt welke later deze week op mijn Instagram kanaal (@zusjesdebruin) plaats.

 

DAG 1.

Ik eet áltijd zodra ik wakker wordt. Dus toen ik wakker werd had ik trek in een broodje. Maar helaas, ik moest detoxen. Het eerste shotje viel mij zó vies tegen, ik dacht dat het niet erger kon. Totdat ik drankje twee moest drinken. Shit. Ik ga afzien de komende drie dagen.

Ik moet zeggen dat het honger gevoel op dag 1 best mee viel. Ik had verwacht dat ik mega veel honger zou hebben, maar de drankjes zijn best vullend. Toen de rest van het gezin aan het avondeten zat (en ik het eten rook) kreeg ik pas honger.

In de avond werd dit honger gevoel alleen maar erger en besloot ik om gelijk na het naar bed brengen van de meisjes te gaan slapen. Ik lag dus al om 21:00, met een knorrende maag en hoofdpijn, in bed.

 

DAG 2.

Ik sta op zonder honger, terwijl ik normaal gesproken in de ochtend gelijk honger heb. Ik ben vrij actief, wat voor mij ook een verandering is. In de ochtend blijf ik normaliter nog even liggen en kijk ik op mijn telefoon, maar nu spring ik gelijk uit bed en haal zelfs de was uit de wasmachine (dit stel ik altijd uit).

Op dag 2 sta ik stiekem al op de weegschaal, om te kijken of er iets vanaf is. En jawel! Er is in anderhalve dag tijd al 1,5 kilo vanaf! WOW! Dit geeft goede moed om door te gaan. Ik ga dan in de middag ook lopend, in plaats van met de auto, naar de winkels.

Inmiddels heb ik ook een manier gevonden hoe ik de sapjes makkelijker weg krijg. De kleine shotflesjes waren geen probleem, dat is in één keer weg. Maar de grotere flesjes vond ik écht moeilijk om weg te krijgen. Manlief stelde voor om dat flesje te verdelen in drie kleine glazen zodat ik het "shot effect" krijg en dat is zo'n verlichting!

Ook op dag 2 ga ik, nadat de kids op bed liggen, gelijk slapen. Ik merk dat ik vooral in de avond honger krijg en slapen lijkt dan de oplossing.

 

DAG 3.

YES! De laatste dag is aangebroken. Helaas wordt ik op dag 3 wél wakker met ontzettend veel honger. Deze honger trekt na shotje 1 en drankje 2 niet weg. In de briefing staat dat wanneer je écht honger hebt, je licht verteerbaar eten mag eten. Ik open Google dus om te kijen naar eten wat ik lekker vind én licht verteerbaar is. Uiteindelijk eet ik aan het eind van de ochtend één gekookt ei.

Hierna voel ik mij stukken beter. Het ei valt wel zwaar op mijn maag, maar ik zie dit als een goed teken. De dag hiervoor heb ik allemaal lekkere en koolhydraatarme/gezonde recepten opgezocht op Internet en ik twijfel om de ingrediënten hier alvast voor te halen. Uiteindelijk besluit ik om dit niet te doen, aangezien dit een valkuil kan zijn.

 

THE DAY AFTER.

Het eerste waar ik aan denk als ik mijn ogen open doe is de weegschaal. Ik ben zó benieuwd naar het eindresultaat. Hoeveel zou er in totaal af zijn? Toen ik met deze kuur begon woog ik 73,5 kilo. Ik besluit om gelijk naar de weegschaal te rennen. Ik mag écht niet klagen, want de weegschaal geeft 70 aan, dus dat betekend dat ik 3,5 kilo ben afgevallen in drie dagen tijd! Wat een fantastisch resultaat.

De kinderen moeten naar school en ik heb nog geen gezond voedsel in huis, dus eet een banaan en ga boodschappen doen op het moment dat de kinderen op school zijn.

Ik heb inmiddels een app geinstalleerd waarbij ik precies bij kan houden hoeveel ik eet. Aankomende zondag ga ik bij mijn moeder opnieuw mijn maten opnemen, iets wat ik vóór de kuur ook deed. Vanavond ga ik een rondje skeeleren en dit wil ik eigenlijk minimaal drie keer in de week gaan oppakken.

Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar deze kuur gaf mij zo'n goede opstart! Ik besef nu dat ik eigenlijk nooit echt honger heb, maar gewoon trek in lekker eten. En dat met de juiste voeding het echt mogelijk is om kilo's kwijt te raken!

 

Hoe het met de overige 10 kilo's gaat? Dat laat ik weten op mijn Instagram! Mijn doel is dat ik over twee maanden 65 kilo weeg, gaat mij dat lukken?

 

Wil jij óók detoxen en daarna een gezond leven oppakken zoals ik? De driedaagse sapkuur koop je hier. Gebruik code MAMAPLAATS voor 20% korting!

 

Liefs,

Janneke


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.