ROOMTOUR - Lin & Rox

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 17:00

De kamers van de meisjes, hier hebben wij drie jaar geleden héél veel werk aan gehad. Het was een flinke verbouwing, de meisjes slapen namelijk op de 2e verdieping, waar eerst de mancave (bar, draaitafel, dartbord, fitnessruimte etc.) van manlief was. Dit was één grote kamer, welke wij hebben opgesplitst in twee kamers.

De kamer van Lin

Lin is 8 jaar en slaapt al in een heerlijke twijfelaar. Ideaal vond ik, want dan kunnen er altijd vriendinnetjes blijven slapen zonder dat wij heel veel uit de kast moeten trekken. Rox heeft ook een paar keer bij Lin geslapen en zelfs ik en manlief hebben al heel wat nachtjes in haar bed gespendeerd. Zo gezellig om af en toe samen met een van de kinderen te slapen!

Twee weken geleden mocht Lin een nieuw dekbedovertrek uitkiezen. Haar lievelingskleur is blauw en ze is groot fan van Elsa, dekbedovertrek prinses was dus snel gemaakt. Wat ik heel fijn vind is dat het nu geen hysterisch Frozen dekbedovertrek is, maar een mooi minimalistisch design. Het dekbed dat Lin heeft gekozen is van SNURK en was óók beschikbaar in 2 persoons formaat (mocht je zelf graag onder een prinsessenjurk liggen).

De showsteler uit de kamer van Lin is toch wel écht het mega lange bureau. Wij wisten niet zo goed wat we met de schuine muur moesten doen. We wilde geen ruimte verspillen, maar het moest wel een oplossing zijn waar ze later ook nog wat aan had. Dus twee ladekasten met een houten plank (ikea keukenblad) eroverheen werd het!

Het hoekje met ‘de tent’ maakt haar kamer af! Achter dit hoekje zit een deur met een kleine opslagruimte, hier bewaren wij alle kerstspullen. Om deze deur te verbergen heb ik een hemeltje van @petitpip opgehangen. In dit hemeltje staat haar poppenhuis, dus het is een leuk ‘geheim’ speelhoekje.

Achter de deur van haar slaapkamer heb ik van boven tot aan beneden (100 cm breed x 225 cm lang) een kurk wand gemaakt met de kurk van @KURK24. Ik wou dat ik dit vroeger op mijn kamer had! Hier kan ze al haar knutselwerkjes ophangen en als ze straks wat groter is posters, van bijvoorbeeld Justin Bieber. Scheelt een hoop plakband op de muur. ;)

De kamer van Rox

Haar bed! Oh jongens, wat ben ik daar blij mee. Haar bedje is gemaakt door manlief en was een flinke klus om in elkaar te zetten. We bedachten ons met het in elkaar zetten namelijk pas dat haar kamer net zo breed is als de lengte van het bed. We hebben het bed dus vast moeten schroeven via het raam, maar het resultaat mag er zijn!

Eenhoorn dekbedovertrek! Jaaaa ook Rox heeft een dekbedovertrek van SNURK. Zij koos voor de eenhoorn en laat deze er nou toevallig précies hetzelfde uit zien als haar lievelings knuffel. Zo leuk! We hebben haar knuffel wel eens op de opvang laten liggen, dra-ma! Dus ik ben benieuwd hoe het straks gaat als haar bed verschoont moet worden.

Deze fantastische raamstickers zijn van @Charliez en geven een heerlijke sinterklaassfeer in haar kamer. Ik denk dat ik de stickers met pietjes weg haal als Sint het land uit is, maar de huizen laat hangen. Het staat zo gezellig! Met code "zusjes10" ontvang je 10% korting op de statische raamstickers!

Let op: zoals de set hier staat is niet de hele set, ik heb deze namelijk verdeeld over de ramen van Lin én Rox!

Jaaa ook in deze kamer heb ik een kurk wand geplaatst (100 cm breed x 225 cm lang). Hier heb ik nu vlaggetjes aan gehangen, zodat haar kamer er vrolijk uit ziet. Ik hang - totdat ze wat ouder is - even geen dingen aan de onderste kant, zodat ze geen punaises uit de wand kan trekken.

In de kamer van Rox moet nog wel iets aangepast worden... Ze heeft nu nog geen kledingkast, maar een kledingrek (IKEA) en ladekast (ook IKEA) los. Het is de bedoeling dat op de plek van het kledingrek één grote kast komt maar voor nu hebben wij het op deze manier opgelost. De ballenbak is inmiddels een "speelgoedbak" geworden, waar ik in de avond snel al het speelgoed in gooi zodat het er weer opgeruimd uit ziet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.