Mevrouw, uw dochter mag afzwemmen maar…

Gepubliceerd op 6 oktober 2020 om 10:06

“Ze is opgegeven voor een certificaat in plaats van haar B-diploma. Dit komt doordat Lin niet correct een duik kan maken. Wij hebben hier veel voor geoefend, maar er zit tot nu toe nog geen verbetering in. Verder voldoet ze wel aan alle eisen. Op een certificaat staat aangekruist welke onderdelen wel gehaald zijn.”

BAM! Die komt binnen. Ja Lin zit al heel lang op zwemles. Maar na het behalen van haar A-diploma zijn we overgestapt van zwemclub waardoor ze een aantal maanden géén les heeft gehad. De reden hiervoor was dat we bij haar oude zwemclub €70 in de maand betaalde, terwijl dit bedrag bij haar nieuwe zwemclub €140 per jaar is. Flink verschil, dus wij vonden dit het wachten waard.

 

Toen ze eindelijk aan de beurt was bij haar nieuwe (en huidige) zwemvereniging volgde corona na een paar maanden. Dit betekende dus dat zij een aantal weken niet heeft mogen zwemmen. Toen de zwemlessen weer van start gingen begon na enkele weken de zomervakantie welke -zoals de meeste mensen weten- pas sinds een paar weken geleden afgelopen is.

 

Ik baalde dus als eens stekker toen ik deze e-mail ontving. Zo gek vind ik het namelijk niet dat zij na al deze lange pauze's niet kan duiken. Plus, als iemand 1 op 1 even die aandacht aan haar geeft, weet ik zéker dat het haar wel zou lukken!

 

"Mijn meisje verdiend na al haar harde werken gewoon een B-diploma!"

 

Mijn meisje verdiend na al haar harde werken gewoon een B-diploma. Ze is 8 jaar dus het zal haar echt wel op vallen dat zij een ander diploma krijgt als alle andere kindjes. Wat nou als ze hier naar gaat vragen? Moet ik haar dan zeggen dat ze niet goed genoeg is?

 

Ik ben gewoon in staat om een B-diploma te kopiëren op mooi papier met haar gegevens. Weet je wat? Dikke middelvinger van deze “loedermoeder”, ik ga dat gewoon doen. Ze heeft hard gewerkt en ik laat haar niet afschepen met een certificaat. Oh en dat C-diploma? Nergens voor nodig kind. Ga jij nu maar lekker op een sport die jij wél leuk vind!

 

"Wegens de coronamaatregelen mogen de ouders niet aanwezig zijn bij het afzwemmen."

 

Aankomende vrijdag is het zo ver. Helaas kunnen wij er niet bij zijn om te kijken hoe zij de duik maakt, om te kijken hoe ze het doet. Wegens de coronamaatregelen mogen de ouders niet aanwezig zijn bij het afzwemmen. Dit vind ik écht heel shit. Dit zijn namelijk mijlpalen die ik niet wil missen.

 

Al met al is deze grote gebeurtenis in het leven van mijn lieve meisje voor mij dus een flinke tegenvaller en dat terwijl ik die sentimentele moeder ben die aan het huilen was toen ze haar A-diploma in handen kreeg.

 

"Klaagmodus uit! Bye."


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.